اگر بدنبال اصلاح لبخند لثهای (gummy smile) و دلایل ایجاد آن هستید؛ باید بگوییم لبخند لثهای یکی از عوارض جلو بودن فک بالا است. به طور کلی افرادی که به دلیل جلو بودن فک بالا به متخصص مراجعه می کنند، غیر از بیمارانی که متوجه جلو بودن فک بالای خود هستند به دو دلیل دیگر نیز مراجعه می کنند. جلو بودن لثه و جلو بودن دندان های فک بالا. البته هر دو ناشی از برآمدگی و جلو بودن فک بالا هستند اما به طور کلی از نظر علمی دلیل به وجود آمدن این سه مورد در فک بالا کمی با هم فرق دارد.
متخصص می تواند این ناهنجاری ها را از یکدیگر تشخیص داده و درمان مناسب شما را در پیش بگیرد.
در این مقاله قصد داریم بیشتر در باره جلو بودن فک بالا صحبت کنیم و ناهنجاری های ناشی از آن را بررسی و تفکیک نماییم. در همین راستا ابتدا کمی درباره جلو بودن فک و تفاوت های آن صحبت می کنیم و سپس راجع به اصلاح لبخند لثه ای نیز بیشتر توضیح می دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
به طور کلی جلو بودن فک بالا به این صورت است که، هم به طرف پايين رشد زیادی دارد و هم به سمت جلو زياد جابجا میشود. درواقع خیلی کم اتفاق می افتد که فك بالا فقط در جهت افقی به جلو متمایل شود. اگر هم رخ دهد در نماى صورت فرد تاثير خوبی نمیگذارد. اين حالت را میتوان برآمدگی فك بالا نیز در نظر بگیریم.
روش درمان فك بالای جلو آمده نيز بسته به سن بیمار، متفاوت است. اگر فرد در سن رشد باشد، دستگاه خارج دهانی هدگير تجويز میشود.
هدگير(ارتودنسي) دستگاهی است كه با كمك نیروهایی كه از طریق صورت وارد میکند، از رشد فك بالا به سمت جلو ممانعت می کند. از اين طريق عقب كشيدن فك بالا را انجام میدهد. كاربرد دستگاه هدگير تا وقتی شخص در سن بلوغ به سر می برد، وجود دارد و نياز به همكارى فرد دارد.
درمان جلو بودن فك بالا پس از سن رشد متفاوت است. چرا كه پس از بلوغ ديگر امكان عقب كشيدن فك بالا با هدگیر وجود ندارد. در اين حالت بایستی تا١٧-١٨ سالگی صبر كنيم تا به كمك ارتوسرجری، جراحی عقب بردن فک بالا انجام گیرد.
مطالب پیشنهادی: جراحی صورت
وقتی فک بالا رو به جلو است، به طور معمول هم به سمت جلو و هم به سمت پايين رشد می کند. در اين شرايط لثه هاى فرد بيشتر از حالت معمول به چشم می آید كه به آن در اصطلاح لبخند لثه اى می گویند. ديده شدن بيش از اندازه لثه ها به معناى اين است كه برآمدگی فك بالا در هر دو جهت افقی و عمودى ایجاد شده است.
اكثر بيماران این مشكل را به دلیل جلو بودن دندان هاى فك بالا عنوان میکنند. در حالیكه علت اصلی جلو بودن فك بالا و جلو بودن لثه است. براى درمان لبخند لثه اى یا جلو بودن فک یا جلو بودن لثه، روش های مختلفی وجود دارد:
هرچه لبخند لثه اى شدیدتر باشد، جلو آمدگی فك بالا بیشتر است و بايد جابجایی زیادی انجام گیرد. در اين حالت جراحي فك (ارتوسرجری) و ارتودنسی با یکدیگر باید انجام پذیرد. ابتدا ارتودنسي ثابت انجام میشود و پس از سپرى شدن دوران ارتودنسي قبل از جراحي فك؛ باید جراحی عقب بردن فک بالا برای عقب و بالا بردن فک انجام شود.
پس از سپرى كردن دوران نقاهت پس از جراحي فك، ارتودنسي بعد از جراحي فك برای مدتی ادامه مییابد. این متداول ترین روش عقب بردن فک بالا است.
اگر مشكل لبخند لثه اى شدید نباشد، میتوان با ارتودنسي مقدارى از جلو بودن لثه را تصحيح نمود. در اين حالت مینی اسكرو های ارتودنسی را در فك بالا نصب کرده و توسط آنها مقدارى از جلو آمدگی لثه رفع میشود. باید خاطر نشان كنيم ميزان احتمال اصلاح کامل لبخند لثه ای با ارتودنسی دندان بسیار کم است.
یکی دیگر از درمان های کوتاه مدت لبخند لثه ای، پایین آوردن لب بالا است. میتوان این درمان کوتاه مدت را بجاى عقب بردن فك بالا انجام داد. پايين آوردن لب بالا به چند طریق قابل انجام است، یکی از آنها تزريق بوتاكس است. درواقع بوتاكس عضلات لب بالایی را شل کرده و در اين حالت به هنگام لبخند، لب آنچنان بالا نمیرود و لبخند لثه اى مشخص نمیشود. همانطور که گفتیم اثر بوتاکس لب بالا موقتی است و مرتبا باید تکرار شود.
برای اطلاع بیشتر درباره بوتاکس لب کلیک کنید
روش دیگر برای پايين آوردن لب بالا، جراحی پايين آوردن لب بالا است. در اين جراحی برش هاى و بخيه هاى خاصی زده میشود تا لب بالا به سمت پايين جابجا شود. کاملا مشخص است که این روش نسبت به بوتاکس دائمی است.
از دیگر روش هاى اصلاح لبخند لثه اى ليزر است. توسط ليزر، مقدارى از بافت لثه برداشته میشود. البته محدوده عملكرد ليزر روى لبخند لثه اى محدود و در حد چند میلیمتر است.
جراحی زیبایی لثه نيز برای رفع لبخند لثه ای به کار گرفته می شود. در اين روش با جراحی مقدارى از استخوان بين دندانی خارج شده و چون لثه از استخوان تبعيت میکند، ميزان نمايش لثه در لبخند نيز كاهش مییابد.
اگر دندان هاى فك بالا جلو باشند اما موقعيت مکانی فك بالا تقریبا مناسب باشد، درمان آن پیچیدگی چندانی ندارد. درمان جلو بودن دندان هاى فك بالا عمدتا با كشيدن دندان از فك بالا انجام میشود. در اين حالت دو دندان آسياى كوچك فك بالا كشيده میشوند. سپس از فضای خالی ايجاد شده جهت رفع جلو بودن دندان هاى فك بالا استفاده می شود.
بتدريج كه دندان هاى قدامی به سمت فضای خالی حركت میکنند، جلو بودن دندان هاى فك بالا تصحیح شده و بيرون زدگی آنها کمتر می شود.
بايد دقت شود كه كشيدن دندان هاى فك بالا فقط در مواردى كه جلو بودن دندان هاى فك بالا تاييد شود، کمک کننده است.
در صورتی كه دندان هاى فك بالا جلو نباشند و در اصل فك بالا جلو باشد،كشيدن دندان ها هیچ کمکی به اصلاح حالت لبخند لثه اى نمیکند. ممکن است با عقب بردن دندان هاى فك بالا، نمايش لثه ها موقع لبخند را بيشتر کند. در نتیجه متخصص باید بسیار در این زمینه دقت به خرج دهد.
جراحی چانه یا ژنیوپلاستی، یکی از محبوبترین جراحیهای زیبایی صورت است که میتواند به بهبود تناسب صورت و افزایش اعتماد …
ژنیوپلاستی چیست؟ به زبان ساده، ژنیوپلاستی جراحی است که برای تغییر شکل، اندازه یا موقعیت چانه انجام میشود. با این …
اهمیت به سلامت در زندگی پرشتاب امروزه نقش مهمی را ایفا میکند و همین امر باعث شده است…
دســــترسی سریع
تمامی حقوق این سایت متعلق به دکتر آرش مانی راد میباشد.
طراحی وبسایت و سئو
/>