در برخی از درمان مشکلات و ناهنجاریهای دندانی، دندانپزشک ممکن است به دلیل پیچیدگی و نبود تجهیزات بیشتر آن را به جراح ارجاع دهد. جراحی دندان و دهان توسط جراح متخصص با استفاده از فناوریهای پیشرفتهتری انجام میشود. در ادامه به توضیحات بیشتری در رابطه با جراحی دندان و دهان میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
متخصصین جراحی میتوانند ناهنجاریهایی مانند خارج کردن دندانهای نهفته در زیر لثه، دندانهای عقل محبوس شده در استخوان، جراحی دندان و دهان، از بین بردن ریشههای عفونی، زیبایی لثه و کیستهای فکین را درمان کنند. همچنین در جراحیهایی که به کمک ارتودنسی ناهنجاریها بهبود مییابد، جراح میتواند نسبت به حذف انتهای ریشه دندان با حفظ باقی ریشه و تاج یا ایجاد دسترسی به دندانهای نیش که در زیر لثه نهفته هستند، اقدامات لازم را انجام و روند درمان با ارتودنسی را راحتتر کند. به طور کلی انواع جراحی دندان و دهان در جدول زیر شرح داده شده است:
انواع جراحی دندان و دهان | علت جراحی |
جراحی ریشه دندان | در صورتی که دندانپزشک درمان ریشه را به دلیل پیچیدگی و ناهنجاری زیاد نمیتواند انجام دهد. |
جراحی دندان | کشیدن دندانهای نهفته در لثه مانند دندان عقل |
جراحی لثه و زیبایی | برای افزایش طول تاج و برطرف کردن ناهنجاریهای به وجود آمده در لثه |
جراحی ایمپلنت | برای درمان و جایگزین دندانهای از دست رفته |
جراحی فک و ارتودنسی | برای درمان ناهنجاریهای شدید فکین |
جراحی فک و صورت | برای درمان ناهنجاریهای فک |
جراحی Pulpotomy | بریدن بافت رگ و اعصاب از بخش تاجی دندان برای خشک کردن عفونت دندانی |
جراحی روت کانال | این جراحی در مواقع عصب کشی، در صورت نیاز انجام میشود. |
جراحی Pulpectomy | برای خارج سازی رگ و اعصاب دندان که بیمار درد را در هنگام عصب کشی احساس نکند. |
جراحی Picoectomy | این جراحی برای زمانی است که درد عصب کشی بسیار است. در این شرایط عصب مربوط به آن دندان در بالاترین بخش قطع میشود. |
به طور معمول جراحی فک برای اصلاح و جابجایی موقعیت فکین برای ایجاد روابط صحیح دندانی توسط جراح انجام میشود. اما استفاده از درمان ارتودنسی در کنار جراحی فک نیز میتواند روند بهبود بیمار را افزایش دهد. بنابراین امروزه برای حل مشکلات اسکلتی فک که دارای ناهنجاریهای شدیدی است، علاوه بر جراحی فک از درمان ارتودنسی ثابت نیز استفاده میشود.
برای درمان جراحی دندان و دهان که دچار ناهنجاریهای شدید فکی است، ابتدا بیمار باید یک دوره ارتودنسی ثابت را در طی یک سال و نیم بگذراند. پس از گذشت این مدت زمان، جراحی فک بر روی بیمار صورت میگیرد. جراحی فک تحت بیهوشی بوده و توسط جراح فک انجام میشود. پس از جراحی فک نیز دوره دوم ارتودنسی ثابت به مدت یک سال باید گذرانده شود تا ناهنجاریهای فک به خوبی درمان شده و بهبود یابند. برای دریافت مشاوره جهت انجام جراحی زاویه سازی صورت و عمل بوکال فت می توانید به کلینیک دکتر مانی آرش راد مراجعه کنید.
بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهای فک در دوره نوجوانی و به راحتی توسط ارتودنسی متحرک قابل درمان است. بنابراین توصیه میشود که والدین کودکان خود را در دوران نوجوانی جهت معاینه به نزد متخصص ارتودنسی ببرند. به طور کلی بهترین سن جراحی فک از نظر دندانپزشکان سنین 17 یا 18 سالگی به بالا است. در این سن رشد فک کامل شده و جراحی فک برای فرد امکانپذیر خواهد بود.
اما اگر در سنین پایینتر جراحی فک انجام شد، به دلیل رشد فک ممکن است ناهنجاری و مشکلات دوباره به حالت اول خود بازگردند. همچنین در صورتی که فک پایین فرد دچار ناهنجاری شدید و بزرگی است، امکان درمان در سنین پایین وجود نداشته و در صورت درمان به دلیل رشد فک امکان بازگشت ناهنجاری وجود دارد. بنابراین اگر بیمار مبتلا به بزرگی فک پایین باشد که معمولا پتانسیل ارثی و ژنتیکی نیز دارد، باید حداقل تا سن 17 یا 18 سالگی صبر کند تا تحت درمان جراحی و ارتودنسی ثابت قرار بگیرد.
در پاسخ به این سوال میتوان گفت اگر بیمار به دنبال بهبود و نتیجه بهتری است و شکل ظاهری دندانها به درستی و زیبایی شود، حتما باید در کنار جراحی فک از درمان ارتودنسی استفاده کند. جراحی دندان و دهان برای فکین به تنهایی تاثیر زیادی نمیگذراد، بنابراین برای ثبات و عدم جابجایی دوباره دندانها و بازگشت ناهنجاری فکین بهتر است از درمان ارتودنسی نیز استفاده شود.
دندانهای نهفته در لثه مانند دندان عقل زمانی که به خوبی رشد نکنند، نیاز به جراحی دارند. درواقع زمانی دندان عقل به خوبی رشد نمیکند که فضای کافی در دهان برای رشد آن وجود نداشته باشد. برای افرادی که از ارتودنسی برای استحکام دندانهایشان استفاده میکنند، ممکن است این اتفاق بیافتد. در این مواقع ارتودنتیست از جراح میخواهد تا دندان عقل را جراحی و خارج کند؛ چراکه برای جابجایی دندانها و تغییر در آنها به فضای بیشتری احتیاج خواهد داشت.
از نظر دندانپزشکان و جراحان بهترین سن برای خارج کردن دندانهای عقل از دهان، پیش از 20 سالگی است. در سنین 20 سالگی به بعد نیز امکان کشیدن دندان عقل وجود دارد، اما ممکن است کمی دشوارتر و همراه با درد زیادتری باشد.
علاوه بر دندانهای عقل، دندانهای دیگر دهان نیز ممکن است شرایط پیچیدهای برای کشیدن داشته باشند و دندانپزشک به طور ساده نمیتواند آن را از لثه جدا کند و باید انواع جراحی دندان و دهان صورت گیرد. بیشتر درمواقعی این شرایط اتفاق میافتد که تیکههای دندان درون لثه خرد شده باشند. در زمان جراحی این دندانها جراح به طور کامل آن ناحیه را بیحس کرده تا بیمار دردی در آن لحظه احساس نکند. پس از تزریق بیحسی، جراح با استفاده از انبر فورسپس اقدام به جداسازی دندانهای خردشده درون لثه و استخوان فک کرده و دندان را از آن خارج میکند. زمانی که خردههای دندان به خوبی از دهان خارج شد، به دلیل خونریزی شدید جراح، گازهای بسیاری را در آن ناحیه میگذارد و بیمار با فشار آنها از طریق روی هم گذاشتن دندانها، از خونریزی بیشتر جلوگیری میکند.
محاسبه ی هزینه کشیدن دندان به عوامل متعددی بستگی دارد و مطمئنا بدون دریافت مشاوره توسط متخصصین نمیتوان قیمت یا تعرفه ای اعلام کرد از جمله عوامل تاثیر گزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی دیگر از انواع جراحی دندان و دهان، جراحی ایمپلنت دندان است. بسیاری از بیماران برای درمان دندان از دست رفته خود از روش ایپملنت دندانی استفاده میکنند. ایمپلنت دندان یکی از روشهای زیبایی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است که دندانپزشک با توجه به شرایط و سطح ناحیه بیدندان استفاده از این روش را به بیمار پیشنهاد میکند.
گاهی اوقات نیز به دلیل شرایط پیچیده کاشت ایمپلنت در لثه نیاز به جراحی آن ناحیه است، بنابراین جراح فک و لثه میتواند این عمل را انجام دهد..
به طور معمول جراحیهای لثه با اهداف زیبایی، افزایش طول تاج و حذف پاکت لثه انجام میشود که این موارد توسط جراح متخصص صورت میگیرد. در ادامه به توضیح این موارد میپردازیم:
گاهی اوقات لثههای افراد در هنگام خندیدن، مشخص میشود که این موضوع ممکن است برای فرد ناخوشایند باشد. در این صورت فرد برای حل این مشکل میتواند لثه خود را جراحی زیبایی انجام دهد. همچنین در موارد دیگری مانند تیرگی لثه و تحلیلهای تک دندان یا غیرقرینه نیز باید جراحی زببایی لثه انجام شود.
از دیگر جراحیهایی که شامل جراحی لثه میباشند، جراحی افزایش طول تاج دندان است. اگر پوسیدگی دندان در ریشه گسترش پیدا کند، دندانپزشک برای انجام ترمیم درست و مناسب، جلوگیری از خونریی لثه پس از ترمیم و دوام آن باید لثه را از ناحیه ترمیم دور کند؛ که با جراحی افزایش طول تاج یا Crown Length انجام خواهد شد.
از دیگر جراحی دندان و دهان، جراحی حذف پاک لثه است که در مواقع شیوع بیماریهای لثهای انجام میشود. افرادی که مراقبتهای لازم را از دندانهای خود انجام نمیدهند و به موقع از مسواک، نخ دندان و دهانشویه استفاده نمیکنند، دچار جرمهای دندانی سنگینی میشوند. این جرمها ممکن است لثهها را عفونی و بیمار کند. که در این صورت برای رفع بیماری لثه، جراحی حذف پاکت لثه توسط جراح متخصص انجام خواهد شد.
در بسیاری از مواقع ممکن است شدت ناهنجاریهای بیمار در درمان به گونهای باشد که دندانپزشک نتواند به سادگی آن را برطرف کند، در این شرایط بیمار نیاز به جراحی داشته که این جراحی توسط جراح متخصص انجام میشود. متخصص جراحی انواع انواع جراحی دندان و دهان مانند جراحی دندان، جراحی لثه و زیبایی، جراحی ایمپلنت، جراحی فک و ارتودنسی، جراحی فک و صورت و جراحی ریشه دندان را با استفاده از فناوریهای پیشرفتهتر انجام میدهد. بیمار پس از جراحی به دلیل خونریزی، تورم، درد و کبودی باید تا 48 ساعت مواد غذایی نرم و مایعات سرد مصرف کند تا تورم آن ناحیه بهبود یابد. پیج اینستاگرام مطب دکتر مانی آرش راد میتواند منبع مناسبی برای کسب اطلاعات بیشتر برای شما زیباجویان باشد.
پروتز چانه میتواند راه حل مناسبی برای شما باشد. در این مقاله، به بررسی کامل پروتز چانه، از مزایا و …
لیپو غبغب یکی از روشهای موثر و دائمی برای از بین بردن چربیهای اضافی زیر چانه و بهبود خط فک …
اهمیت به سلامت در زندگی پرشتاب امروزه نقش مهمی را ایفا میکند و همین امر باعث شده است…
دســــترسی سریع
تمامی حقوق این سایت متعلق به دکتر آرش مانی راد میباشد.
طراحی وبسایت و سئو
/>